Niet alleen woningen ruilen stimuleert de woningmarkt maar ook de No Risk-clausule. 


Mensen die een woning willen aankopen, maar hun eigen woning nog niet hebben weten te verkopen, steken hun nek niet uit. Door deze angst stokt de doorstroom op de woningmarkt. Makelaar Clemens Suijkerbuijk roept mensen op om hun woning te ruilen. 

Een voorbeeld. Als iemand uit Bergen op Zoom in Steenbergen gaat werken en daar wil komen wonen kan hij of zij zelf het Steenbergse woningaanbod bekijken. Gemakkelijker is om aan de makelaar de woonwensen en huidige woonsituatie bekend te maken. De makelaar matcht deze gegevens met woonwensen van mensen in Steenbergen die willen verhuizen naar Bergen op Zoom. 

De mogelijkheid om een grotere woning in te ruilen voor een kleinere woning in dezelfde woonplaats bestaat ook. Het komt voor dat twee personen van middelbare leeftijd zich in een groot huis niet meer prettig voelen en liever wat kleiner zouden willen wonen. Hun woning kan gekoppeld worden aan een gezin dat vanwege gezinsuitbreiding groter wil wonen.  Clemens: “ Bij een match kunnen de woningeigenaren van adres ruilen en krijgen we twee nieuwe koopovereenkomsten en twee nieuwe lening vormen. Beide partijen blij. Het inruilen van woningen kan ook met 3 partijen. Zo zet je de woningmarkt weer op gang.”      

De voordelen van het inruilen zijn: binnen een mum van tijd ben je van je huis af. De zekerheid dat je woning verkocht is op dezelfde dag dat je de sleutel van je nieuwe woning in bezit krijgt.  Geen dubbele lasten zoals verzekering, gas/licht en onderhoud of een overbruggingshypotheek. Niet de stress en onzekerheid over je onverkochte woning, maar kunnen doorgaan met wonen en leven.
 
Van ruilen komt dus zeker geen huilen. Neem contact op met de makelaar tel: 0167-563301  
 

De No Risk-Clausule (voorbehoud verkoop eigen woning)


De No Risk-clausule is een clausule die nog steeds vaak voorkomt. Met deze clausule kan een koper de koop ontbinden als de koper er niet in slaagt zijn ‘oude’ woning op tijd te verkopen. Aangezien de verkoop nog afhankelijk blijft van de verkoop van de (oude) woning van de koper, blijft de verkoper zijn eigen woning ondertussen te koop aanbieden in de hoop een ‘betere’ koper te vinden.

Als dan de verkoper zijn woning tegen, in zijn ogen, gunstigere voorwaarden kan verkopen, stelt hij de eerste koper voor de keuze: doorgaan met de transactie of de koopovereenkomst ontbinden. Als de koper er voor kiest om door te gaan met de koop, dan moet hij de koopovereenkomst binnen twee (werk)dagen onvoorwaardelijk maken. 

Dit betekent dat koper afstand doet van de ontbindende voorwaarden, met betrekking tot de No Risk-clausule. Als koper hier niet voor kiest of geen keuze maakt, is de eerste koop ontbonden en voert verkoper de al met koper twee gesloten overeenkomst verder uit.
 
Wilt u meer weten over hoe dit werkt dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Tel 0167-563301
 

Wat is mijn huis waard ? Deel of bekijk wat klanten over ons vertellen.
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]