Wij van Koetsenruyter makelaardij kopen op een professionele en vakkundige wijze voor u een woning.


Indien u besluit ons als aankoopmakelaar in te schakelen bij de aankoop van een woning helpen wij u graag! Professioneel en vakkundig kijkt de makelaar van Koetsenruyter naar het pand en beoordeelt  hij deze op de juiste manier.
 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt huizenkopers bij het zoeken, bij bezichtigen en bij het onderhandelen. Wanneer er een overeenkomst is gesloten met de verkoper helpt de makelaar ook bij de afhandeling van de aankoop, zoals het doornemen en controleren van de koopakte, afhandeling bij de notaris en de sleuteloverdracht.
In het hele traject tot de uiteindelijke aankoop van het huis komen een scala van factoren aan de orde die van invloed zijn op het aankoopproces. Door goed en professioneel onderzoek vooraf kan vaak veel ellende later worden voorkomen.
 

Een aankoopmakelaar kan u inzicht geven op de volgende vragen:

 • Wat is de waarde van de aan te kopen woning.
 • Bijkomende kosten zoals canon bij erfpacht, verbouwingskosten.
 • Informatie geven over de woning zoals eventuele erfdienstbaarheden, Vereniging van eigenaren, bestemmingsplan en andere juridische aspecten.
 • Inzicht geven in de bouwkundige staat van een woning is het nodig om de woning bouwkundig te laten keuren.
 • Hoe is de omgeving van de woning, welke voorzieningen zijn er in de omgeving van de woning  aanwezig.
 • Uw onderzoeksplicht.
 

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is makkelijk. Indien U niet de tijd heeft, niet de kennis heeft of gewoon weg geen zin heeft de hele aankoop zelf te regelen. Schakel dan een aankoopmakelaar in.
Wat neemt een makelaar uit handen?
 • Markt: een aankoopmakelaar weet sneller welke woningen op de markt komen.
 • Regelwerk: hij informeert, handelt, belt en legt waar nodig afspraken vast.
 • Tijd: alles zelf uitzoeken kost tijd. Zelf surfen op Funda, zelf onderhandelen en zelf uitzoeken wat de juridische consequenties zijn is dan niet nodig.
 • Kennis en ervaring: wat U één keer doet, doet een aankoopmakelaar dagelijks.
 • Rationele kijk: een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken. Hij ziet eerder gebreken en kan scherper onderhandelen.
 

Neem ik bij een aankoop een aankoopmakelaar mee of niet?

Uit het rapport Markt/scan Woningmakelaardij  uit 2012 van de Autoriteit Financiële Markten blijkt uit een steekproef onder huizenkopers dat ongeveer 56% een aankoopmakelaar in de arm neemt. De belangrijkste redenen om geen aankoopmakelaar in te schakelen waren de kosten en dat huizenkopers vonden dat ze zelf over voldoende kennis beschikken.
De belangrijkste redenen om wel een aankoopmakelaar in te schakelen zijn het gemak, kennis en ervaring van de makelaar en tijd.
 

Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan een aankoopmakelaar nodig?

De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er goed aan om zelf een aankoop makelaar in te schakelen. Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt uw belangen. Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper ook een onderzoekplicht. Uw aankoop makelaar kan u daar nader over informeren.
 

Is een aankoopmakelaar verplicht?

Het is wettelijk niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hetzelfde geldt voor een verkoopmakelaar. Ook de koopakte mag zonder tussenkomst van een makelaar worden opgesteld. Kopers en verkopers kunnen kosteloos een modelovereenkomst krijgen bij de Vereniging Eigen Huis.
 

Wat kost een aankoopmakelaar?

De eerste bezichtiging waarbij de makelaar meegaat naar de aan te kopen woning is bij Koetsenruyter makelaardij altijd gratis. Na de bezichtiging geeft de makelaar u advies wat te doen of niet. U kunt op dat moment besluiten in zee te gaan met Koetsenruyter of niet. Wij vragen voor onze bemiddeling een courtage van € 1200,- incl. btw.

 
Wilt u een zoekopdracht plaatsen of heeft u een woning op het oog in de omgeving van Steenbergen, Bergen Op Zoom, Sint Philipsland, Dinteloord of Roosendaal?
 
Indien u besluit een woning aan te kopen? Neem dan contact met ons op. Wij maken voor u een afspraak en onze makelaar regelt voor u de gehele aankoop.
 

 

Wat is mijn huis waard ? Deel of bekijk wat klanten over ons vertellen.
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]