''Ik wil eigenlijk niet verhuizen, maar doodat de huizenprijzen zo hoog zijn, wil ik de kans niet laten liggen.'' Vraagt u zich ook af of dit een goede tijd is om uw huis te verkopen? Lees dan verder.


Is het een goede tijd om je huis nu te verkopen?
Als makelaar in Steenbergen en omgeving helpen wij diverse woningeigenaren elk jaar weer met de verkoop van hun woning. Nu en dan ontvangen wij een aanvraag met de volgende strekking: “Ik wil eigenlijk niet verhuizen, maar doordat de huizenprijzen zo hoog zijn, wil ik de kans niet laten liggen”. De vraag die hierbij feitelijk centraal staat is: is het een goede tijd om je huis nu te verkopen? De vervolgvraag is: “Is dit de piek en komt er mogelijk geen betere tijd om ons huis te verkopen? De eerste vraag is eenvoudig te beantwoorden: “Ja, het is inderdaad een goede tijd om uw huis te verkopen. De markt heeft moeilijke jaren gekend. Inmiddels is de tijd van stijgende huizenprijzen al weer een tijdje aangebroken, met als resultaat dat de meeste huizen weer op hun oude prijsniveau zitten of daar zelfs een stuk boven. De vraag is nu zo groot geworden dat huizen gemakkelijk en snel ver boven de vraagprijs worden verkocht. Als woningeigenaren kan je
daardoor een grote slag slaan.

Er moet wel een goed alternatief zijn
Maar: als het huis eenmaal verkocht is, dan moet er voor u wel een alternatief zijn om naar toe te verhuizen. Een woning boven de vraagprijs verkopen en vervolgens een andere woning ook boven de reële marktwaarde terugkopen, zal geen zoden aan de dijk zetten. Kortom: ja, het is financieel een gunstige tijd om uw huis te verkopen, maar u behaalt alleen een financieel voordeel als uw toekomstige woning ook gunstig geprijsd is en/of de maandelijkse lasten van uw toekomstige woning gunstiger en dus lager zijn dan die van uw huidige huis. Bijvoorbeeld door lagere rente die u moet betalen.

Komt er nog een betere tijd om mijn huis te verkopen?
Zoals de markt nu is, is er sprake van stabiele groei van de huizenprijzen. Dat betekent dat volgend jaar nog even gunstig kan zijn als het huidige jaar. Let wel, door de jaren heen zien we altijd dezelfde trend: de huizenprijzen blijven stijgen totdat ze niet langer houdbaar worden en niet meer reëel zijn, waarna een inzinking volgt. De grootste waardestijgingen en waardedalingen zien we als de markt onder druk komt te staan. 

Ons advies: vraag een gratis waardebepaling aan
U kunt enkel beslissen of het nu de juiste tijd is om te verhuizen, door een goed beeld te krijgen van de huidige waarde van uw woning. Door een gratis waardebepaling van uw huis aan te vragen, krijgt u inzicht in de huidige woningwaarde en de vermoedelijke verkoopopbrengst van de woning in deze tijd.
Bij Koetsenruyter makelaardij kunt u een gratis en vrijblijvend antwoord krijgen op de vraag of het in uw geval de juiste tijd is om uw huis te verkopen. Bel daarom voor een afspraak 0167-563301

Korting
Bij verkoop van uw woning door Koetsenruyter makelaardij ontvangt u nu ook een korting van € 500,- op de courtage. Begin het nieuwe jaar dan ook goed met de verkoop van uw woning.

Wat is mijn huis waard ? Deel of bekijk wat klanten over ons vertellen.
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]