U kent toch ook het gezegde van de zeven magere jaren? We hebben goed nieuws voor u: de periode van de vette jaren is aangebroken. Maar omdat niet duidelijk is of er ook daadwerkelijk zeven zullen volgen is het moment van actie aangebroken. Tenminste als u overweegt om uw woning te verkopen. Bijvoorbeeld omdat u graag wat kleiner zou willen wonen. Of omdat het tijd is om de jacht op het huis van uw dromen te openen. Er zijn vier redenen om tot actie over te gaan, want de vraag naar woningen is er nu zeker.

Reden 1: De huizenprijzen zijn flink gestegen
Sinds 2013 stijgen de huizenprijzen weer. Vorig jaar met zelfs 7,5 procent. Dat komt vooral doordat het aanbod minder is dan de vraag. Ook de huizengekte in de grote steden heeft zijn invloed op potentiële huizenkopers. Zij willen hun slag slaan voor de prijzen verder stijgen. Ook voor volgend jaar wordt een stijging verwacht, al worden lagere percentages genoemd.

Reden 2: Huren wordt steeds duurder; meer mensen willen kopen
De huren stijgen gestaag. Sinds 2013 stijgen de huren zelfs harder dan de inflatie. En wie huur betaalt bouwt niets op. Een spaarpot voor de toekomst bouwen kan wel door hypotheekaflossingen. Een koopwoning beperkt dan wel de flexibiliteit, maar met een bestendig inkomen en een buffertje voor eventuele tegenvallers blijft dit een goede investering.

Reden 3: De hypotheekrente is nog steeds historisch laag
De hypotheekrente is historisch laag. En al wordt in de komende periode een lichte stijging verwacht, het blijft voor huizenkopers zeker het komende jaar mogelijk om een voordelige hypotheek af te sluiten. Daarbij komt dat spaargeld nagenoeg niets opbrengt en dat doet steeds meer mensen beslissen om te investeren in onroerend goed.

Reden 4: De economie is hersteld en groeiend; toenemend vertrouwen
In de magere jaren wankelde het consumentenvertrouwen. Dat was terecht, veel banen vervielen of stonden op de tocht. De economische groei en de sterk dalende werkloosheid zorgt voor toenemend vertrouwen en dat vertaalt zich eveneens in een stijgende huizenverkoop. De kans dat ook uw woning snel een koper vindt is daarom groot.

Uw woning te koop zetten?
Als u besluit om uw woning te koop aan te willen bieden, is Koetsenruyter graag uw ideale partner voor de deskundige begeleiding van dit verkooptraject.
Heeft u de keuze gemaakt? Aarzel niet om met ons contact op te nemen via onderstaande contactgegevens of via het contactformulier op onze site. We zien uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Wat is mijn huis waard ? Deel of bekijk wat klanten over ons vertellen.
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]